Domácí mrkvové pamlsky (sušenky)
Recept na mrkvové sušenky
Napadlo mě, že bych zkusila té naší krásce udělat pár mrkvových sušenek. Vůbec jsem nevěděla, jak to dopadne, protože to byla má premiéra.
Vše to začalo, že jsem si na internetu našla pár receptů a musím říct všechny byly stejné 😆. Připravila jsem si teda suroviny, které v daných receptech byly napsané.
- vajíčko
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce vody
- 200g nastrouhané mrkve
- 250g celozrnné mouky
- 1/2 balíčku prášku na pečení

Na zkoušku jsem udělala sušenky jen z poloviční dávky. Prvně jsem smíchala vajíčko s olejem, který jsem našlehala. poté jsem přidala k našlehanému vajíčku s olejem zbylé ingredience. Po vytvoření těsta jsem si nachystala plech s pečícím papírem a dala jsem si nahřát troubu na 175∘C. První pokus jsem udělala z těsta, které jsem si vyválečkovat na mouce, ale po upečení byly sušenky od mouky a to se mi nelíbilo. Tak jsem pak zkusila těsto vmáčknout do formičky a zkusit to udělat bez další mouky. A šup do trouby na 15 minut.
A tady můžete vidět náš výsledek. Jsem docela spokojená a naší krásce chutná.
A tak mi vznikly originální kostičky. Určitě dáváme přednost masovým pamlskům, ale chtěli jsme zkusit něco nového.
Home made
Děkujeme za přečtení.